Despre mine

Bine ati venit

Numele meu este Stefan Busnatu, sunt medic cardiolog, doctor in stiinte medicale, Prodecan cu probleme studentesti la Facultatea de Medicina - UMF "Carol Davila" si tanar ambasador al Romaniei pe Preventie Cardiovasculara din partea Asociatiei Europene de Cardiologie Preventiva, membra a Societatii Europene de Cardiologie. 

Activitatea medicala o desfasor in Spitalul Clinic de Urgenta „Bagdasar Arseni”, in cadrul Clinicii de Cardiologie.

Complementar activitatii clinice de medic cardiolog, activitatea didactica si de cercetare o desfasor in cadrul Universitatii de Medicine si Farmacie "Carol Davila", prin care sunt implicat in proiecte de cercetare alaturi de alti parteneri europeni, in cardiologia preventiva si de recuperare. Toate aceste le fac din dorinta de a identifica si promova cele mai bune strategii ce vizeaza reducerea incidentei bolilor cardiovasculare si imbunatatirea calitatii vietii celor care au deja aceste afectiuni.

Imi doresc sa va pot ajuta sa va pastrati sanatatea.

Timpul nostru liber este din ce in ce mai limitat, ingradindu-ne mult posibilitatea de a face cele mai bune alegeri pentru o sanatate durabila, de a avea o alimentatie sanatoasa, sau de a practica activitate fizica in mod regulat. Totodata, accesul la internet ne ofera foarte multe informatii legate de sanatate, insa multe dintre ele sunt eronate, astfel incat devine o mare provocare in a le selecta pe cele corecte si ulterior a le pune si in practica.

Pentru a depasi aceste bariere si pentru a va eficientiza timpul, in vederea adoptarii unui stil de viata sanatos, ferit de aparitia bolii cardiovasculare (afectiune invalidanta, atat prin gradul de dizabilitate produs, cat si prin dezechilibrul psihologic creat), va invit sa urmariti cu regularitate postarile de pe site.

Prin activitatea zilnica de medic cardiolog si prin cunostiintele medicale acumulate prin efectuarea stagiilor de pregatire in domeniul cardiologiei preventive si sportive, atat in tara cat si in strainatate, am acumulat o bogata experienta in diagnosticarea si managementul bolilor cardiovasculare utilizand:

Instrumente medicale de evaluare:

 • Consult cardiologic complex, evaluare fizica, inclusiv anamneza detaliata (istoric personal şi familial, evaluare sportiva)
 • Electrocardiograma de repaus
 • Ecografie cardiaca
 • Testare de efort monitorizata electrocardiografic
 • Spiroergometria pentru evaluarea tolerantei la efort a pacientilor cu insuficienta cardiaca, a conditiei fizice a sportivilor
 • Monitorizare EKG pe termen lung - Holter EKG
 • Măsurarea tensiunii arteriale pe termen lung- Holter TA

Programe personalizate de:

 • preventie primara a bolilor cardiovasculare pentru a preintampina aparitia acestora
 • preventie secundara (recuperare cardiovasculara)
 • screening cardiovascular, in vederea derularii activitatii fizice in siguranta
 • cuantificare si optimizare a performantei sportive

Pentru informatii suplimentare puteti folosi formularul de contact, sau puteti sa-mi scrieti la adresa de email: [email protected]

TOP